3.série 2011

18.08.2011 22:31

Třetí série, která nejen zopakuje postup při správném výběru kola a doplňků, ale poradí i s technikou jízdy do zatáček, při rychlých sjezdech nebo prudkém stoupání. Cyklus pak uzavírá kapitola s příznačným názvem Vyšší pilotáž plná vybraných bikerských lahůdek. A co je v již třetím ročníku cykloškoly nového? Moderování se tentokrát ujal několikanásobný mistr České republiky v maratonu Martin Horák a v jednotlivých dílech vystoupí i bratři Petr a Tomáš Sulzbacherovi či Marek Rauchfuss. Do natáčení se letos zapojil také dlouholetý lékař našich profesionálních cyklistů MUDr. Karel Martínek, který diváky provede tématy kolem správné výživy při tréninku.

1.díl   "Jak správně nastavit kolo."

První díl Birell cykloškoly, ve kterém se dozvíte především jak správně nastavit své kolo ještě před tím než vyjedete do terénu.

 

2.díl   "Srovnání 26" vs 29" horských kol"

V druhém dílu řešíme především srovnani 26 vs 29 kol - jak subjektivně dle jezdivosti, tak objektivně dle výkonu (CycleOps).

 

3.díl   "Jak vybrat odpružení kola?"

Jak vybrat odpružení kola? Celoodpružení nebo pevný rám?

 

4.díl   "Zátěžové testy"

Víte jak správně trénovat? K sestavení individuálního tréninkového plánu vám mohou pomoci zátěžové testy. Slouží jak k posouzení zdravotního stavu, tak k nastavení optimální intenzity zátěže.

 

5.díl   "Základy jízdy v terénu"

Díl je věnovaný základům jízdy v terénu, než se však pustíme do terénu, měli bychom se věnovat také základům správného šlapání, řazení a brzdění.

 

6.díl   "Technika výjezdu"

Šestý díl se věnuje technice výjezdu. Víte jak si správně nastavit převod a jakou zvolit frekvenci šlapání pokud vyjíždíte krátký a prudký svah, nebo pokud před sebou máte dlouhé stoupání? Jaké kolo zvládá výjezdy nejlépe?

 

7.díl   "Technika jízdy zatáčkou"

V tomto díle se budeme věnovat průjezdu zatáčkou a zaměříme se také na různé techniky zatáčení.

 

8.díl   "Technika jízdy ve sjezdu"

Skutečným kořením horské cyklistiky je jízda z kopce. Rychlost ve sjezdu přináší velkou euforii, ale také hrozí pádem. Abychom se ve sjezdu zbytečně nezranili, je potřeba dodržovat několik základních pravidel.

 

9.díl   "Technika jízdy v mokru"

Základy jízdy jsme již probrali, tentokrát si ukážeme techniku jízdy v mokru.

 

10.díl   "Ovládání kola v minimální rychlosti"

Desátý díl Birell cykloškoly se věnuje ovládání kola v minimální rychlosti. Hlavním tématem je tedy rovnováha a padání.

 

11.díl    "Vyšší pilotáž"

Poslední díl Birell cykloškoly se jmenuje Vyšší pilotáž a zaměřuje se na různé dovednosti na kole. Umíte přeskočit kořen nebo jezdit po zadním kole?

 

 

Zdroj: birell.cz

INDI