Valtické cyklobraní Kooperativy 2012

15.09.2012 21:20

 

Byl to parádní víkend. Počasí se vydařilo, přestože chvílemi vypadalo, že bude zlobit.

Juniorka byla skvěle postavená, děti makaly, seč jim síly stačily a měly spoustu zábavy i po závodě.

Dospělí účastníci jeli o duši. Bohužel právě tady neklaplo vše, jak jsme si představovali. Začalo to "přemašlením" jednoho z úseků tratě nějakým "loupežníkem, po kterém zůstaly jen stopy koňských kopyt." S tím jsme si ještě v sobotu dopoledne naštěstí poradili.

Pak se dostavila vyšší moc v podobě zpožděného vlaku, který měl plánovaný odjezd z Valtic v 12:14. Při letošní rekordní účasti na trase B jsme se z bezpečnostních důvodů rozhodli posunout start druhé vlny právě po projetí vlaku. Čekali jsme a čekali, nepřicházelo v úvahu pustit balík na trať a riskovat jeho zdraví, že se "potká" na přejezdu s vlakem. No a stalo se nečekané. Vlak měl zpoždění. Tím pádem se posunuly předpokládané časy průjezdů pro orientaci regulovčíků.

Co čert nechtěl, zrovna těsně před průjezdem u rybníka TO už velmi akutně přišlo na jednoho regulovčíka a musel odskočit do křoví, jinak by bylo "bláto na hřišti." A právě v ten okamžik přilítlo zpožděné čelo druhého balíku, v zápalu boje přehlédlo fangli v pravé části téčka a vzalo to opačným směrem. I místní účastníci nám potvrdili, že věděli, kam se jede, jenom to prostě nešlo zabočit vpravo, když všichni jeli jako v davové psychóze v háku doleva. Za momentální indispozici našeho spolupracovníka se všem dotčeným moc omlouváme. Víme, že už tak si vyslechl své od navrátivších se a i od nás byl pokárán.

Někteří z vás mi osobně řekli, volali a psali, že byli opravdu vytočení, ale že zbytek dne tuto jizvu na kráse Cyklobraní zacelil. Obzvlášť anděla Juru jste všichni do jednoho chválili.

Věřím, že taky lahodný burčák spláchl tuto hořkost, sobotu jste si užili a příští rok se ve Valticích znovu potkáme. A slibujeme, že celý realizační tým půjde před rozmístěním na pozice povinně a preventivně…: - )))

 

Za realizační tým Valtického Cyklobraní

 Kamil Balga

 

 

Ano, mohu potvrdit, že čekání na start druhé vlny bylo nekonečné. I zácpa při sjíždění se se skupinou, která špatně (přímo bezhlavě) odbočila, byla celkem deprimující. Samozřejmě, pokud jedete ve druhé polovině startovního pole, musíte počítat s tím, že písčité úseky, které jsou před závodem upraveny a celkem pevné konzistence, jsou po průjezdu první poloviny absolutně neprůjezdné. To je ale úděl nás výletníků. Ani výdej jídla a pití nebyl zvládnutý optimálně, bohužel. Pořadatel sice počítal s rekordní účastí, ale nepočítal asi, že všichni taky chtějí jíst. A tak než stát frontu o 70ti lidech, jsem to zabalil a jel domů jako spousta dalších. Jinak to byl pěkný závod. 

 

FOTKY

PROPOZICE

 

 

Výsledky Trasy B - 54km:

 

Pořadí   Čas Ztráta
1 Kristián Hynek 1:32:03  
929 / 301 Honza "INDI" Inderka 2:54:09 1:22:06
1010   4:24:30 2:52:27

Kompletní výsledky ZDE.

 

Zdroj: www.kolopro.cz

INDI